Corralot HD

Amb l’objectiu de realitzar una producció durant aquest estiu, fa unes setmanes es van realitzar unes proves de gravació en alta definició a la Grallera Gran del Corralot. L’objectiu era estudiar les dificultats que puguin sorgir utilitzant aquest format, així com identificar totes les necessitats específiques que pot necessitar un equip per poder gravar a grans profunditats o en determinades cavitats amb la màxima qualitat.

L’experiment també va servir per a valorar la qualitat de l’imatge obtinguda. Les imatges es van gravar amb una càmera Panasonic AG-HWX200 en format DVCPRO-HD 1080i. Format que treballa amb un bitrate de 100mbps. (les càmeres domestiques solen estar sobre els 16)

Les principals conclusions que hem tret son que el principal problema es el transport de l’equip per la cavitat, cada cop que es pretén realitzar un pla es necessari muntar, i després desmuntar, consumint una gran quantitat de temps. L’altre problema es la il·luminació. La lluminositat d’aquestes càmeres es notablement inferior a les domèstiques, pel que es indispensable comptar amb un reforç de llum.

Com a punts a favor tenim l’excel·lent qualitat i nitidesa de les imatges, la gradació suau de les parts clares i fosques, el color viu, poder ajustar manualment tots els paràmetres i la poca quantitat de grà tot i la foscor de les imatges. Certament compensa sobradament l’aparatositat i el temps perdut per poder aconseguir determinats efectes. Clar que, per qüestions obvies, amb aquest sistema no es pot arribar a tot arreu.

Amb les imatges que s’han obtingut en aquesta prova s’ha editat un petit vídeo que podreu visionar en Full-HD a 1080. Tanmateix la qualitat ha hagut de ser rebaixada sensiblement per a obtindre un format sostenible per Internet.

Es possible que per motius de connexió o per velocitat de l’ordinador no pugueu visionar el vídeo correctament. En aquest cas teniu a continuació una altra versió amb una reducció del 50%

Recordeu ampliar el vídeo a tota pantalla!

Corralot HD - Versió HD 1080





Corralot HD - Versió 50%