Comença l'aventura


El subsòl, l’ultima frontera. Aquestes son les exploracions dels espeleòlegs en la seva missió d’explorar mons desconeguts i descobrir noves espècies i cavitats, fins arribar allà on no ha arribat mai ningú abans.

. . .

Aquesta introducció adaptada a partir d’una coneguda sèrie de ciència ficció es la que inspira la realització d’un documental que tindrà lloc aquest estiu.

A finals de Juliol tots els grups espeleològics es troben amb els preparatius de les seves campanyes. Un any més s’invertiran esforços físics i econòmics a explorar racons inhòspits i desconeguts de la nostra geografia, aquesta ha estat una tasca mai prou reconeguda.

Veritables expedicions equiparables a les que viatgen a països llunyans o als cims mes alts del món recorren el subsòl cada any, unint esforços, treballant en equip, forjant amistats...

Per recollir totes aquestes experiències, durant aquest mes d’agost dues càmeres d’alta definició es submergiran en un dels sistemes més importants dels Pirineus. L’objectiu d’aquest projecte es la realització d’un documental destinat al gran públic sobre les campanyes espeleològiques. Aquesta es una aposta arriscada per a obtenir moments únics que no s’han vist abans, esperem que els resultats siguin òptims per a poder fer un treball original i interessant.

De moment no us puc rebel•lar ni el títol ni mes detalls d’aquesta aventura, si tot va bé, el treball hauria d’estar llest per a la presentació l’octubre d’aquest mateix any.

Amb això m’acomiado fins després de les campanyes. A tots, molta sort!

Foto: Pere Palau. Realitzant proves al Corralot.